Mina godaste pitabröd
1/2 pkt jäst
3 dl vatten
6 dl vetenjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
Värm vattnet till 37 grader och smula i jästen. Rör i nästan allt mjöl. Du sparar lite till utbakningen. Arbeta degen en liten stund så den blir smigig. Dela upp degen i 8 bitar som du rullar till bullar & låter jäsa i 5 minuter. Platta ut bullarna med handen eller kavla ut dem så att de är ca 15 cm i diameter. Lägg de ogräddade bröden på ett bakplåtspapper så lossnar de lätt.
Grädda tills de fått färg ca 5-10 minuter. Så enkelt och gott!
De här bröden är det perfekta utflyktsbrödet som du fyller med ruccola, fetaostsås och marinerad kyckling som du värmer över en öppen eld i skogen.
Det ska vi göra imorgon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar